dok70_int_terneuzen_03.jpg

Ontwikkeling en bouw van 104 koopappartementen

Dok70: wonen met weids uitzicht over Terneuzen

Dok70 is het toekomstige visitekaartje van Terneuzen. De zeventig meter hoge woontoren verrijst langs het sprankelende Zeeuwse water, aan de rand van het centrum. Wij fungeren als ontwikkelaar en aannemer van dit bijzondere project. Bij voldoende belangstelling gaan we in het voorjaar van 2024 met de bouwwerkzaamheden van start.
dok70_ext_terneuzen_17.jpg
dok70_ext_terneuzen_13.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Dok70: wonen met weids uitzicht over Terneuzen
Locatie
Terneuzen
Opdrachtgever
Cordeel Nederland B.V.
Categorie
Woningbouw, Ontwikkeling
Oppervlakte
16500.00 m²
Architect
Grassodenridder architecten
Engineering
IOB, Bureau Bouwkunde, Technocon
General Contractor
Cordeel Nederland B.V.
Type contract
Development
Sustainability
BEN
Uitvoeringsperiode
2024 - 2025

Moderne woontoren

Dok70 telt 104 koopappartementen verdeeld over 22 verdiepingen en ligt op loopafstand van het bruisende centrum van Terneuzen. Op de bovenste twee lagen komen penthouses (zo’n 200 m2), daaronder drie- en vierkamerappartementen (77-112 m2) en studio’s (zo’n 50 m2). De verbindende factor? Een prachtig, weids uitzicht. Het kanaal, de Nieuwe Sluis, de Westerschelde, de gezellige binnenstad: dit alles vormt het onvergetelijke panorama voor de toekomstige bewoners. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid en biedt de plint ruimte aan een horecagelegenheid met terras.

Slim, schoon en snel bouwen

Voor dit project maken we gebruik van onze eigen bouwmethode C-fast. Dit is een modulair en balkloos bouwsysteem dat bestaat uit vloeren en wanden van prefabbeton, die we zo duurzaam mogelijk produceren in onze eigen fabrieken. C-fast combineert massieve vloerplaten met slimme verbindingen, waardoor er geen stempels of druklagen nodig zijn. Hierdoor zijn de elementen bijzonder snel te monteren.

De hoogte in zonder steigers

De gevels van Dok70 worden opgebouwd uit geprefabriceerde sandwichelementen met sierbetonnen buitenblad en houtskeletbouw met tripelglas. Doordat de gevelelementen kant-en-klaar aankomen op de bouwplaats gaat het monteren razendsnel. De installaties van de appartementen worden op de massieve vloerplaten aangebracht en weggewerkt met een laag schuimbeton. De installatieschachten worden in secties geprefabriceerd. Bij dit slimme prefabconcept zijn steigers overbodig en werken we nog schoner en sneller.

Ideale leefomgeving

De woontoren siert straks de skyline van Terneuzen en is vanuit elke hoek zichtbaar. De gloednieuwe appartementen aan de Beurtvaartkade vormen daarmee een nieuw markeringspunt in de omgeving. Vanaf de kade ben je binnen vijf minuten in het hart van de bruisende havenstad en op een steenworp afstand vind je een drukbezocht winkelcentrum en het rustgevende Koning Willem I-park.

Maak een afspraak met de makelaar

Gerelateerde projecten