c-sight_cadzand_06.jpg

Meteen thuis in de natuur

Traditionele bouwstijl met echte bouwstenen

Het nieuwe woonproject C-Sight wordt vlak aan het brede strand van Cadzand, met zicht op de mooie jachthaven gebouwd. Het project bestaat uit de bouw van appartementen, penthouses, vakantiewoningen in een typisch Normandisch-romantische cottagestijl, evenals commerciële ruimtes met ondergrondse parkeergarage.
c-sight_cadzand_05.jpg
c-sight_cadzand_02.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Traditionele bouwstijl met echte bouwstenen
Locatie
Cadzand-Bad
Categorie
Woningbouw
Oppervlakte
8635.00 m²
Architect
VG Architecten
Engineering
SKS Group, Sweco (installatie)
General Contractor
Rode Wielingen Nederland BV
Type contract
Ontwikkeling
Uitvoeringsperiode
09/2023 - 06/2025

Thuiskomen in Cadzand

Het project is opgedeeld in drie herenhuizen aan de zijde van Boulevard de Wielingen en zeven zelfstandige vakantiewoningen aan de zijde van Blommaart. De drie herenhuizen zullen in totaal 26 appartementen met een oppervlakte van 80 tot 100 m2 huisvesten, elk met één penthouse met dakterras en uitzicht op zee als kroon op het geheel. De penthouses zijn ruim, variërend in grootte van 140 tot 190 m2. Op de begane grond van de herenhuizen bevinden zich zes commerciële ruimtes met een totale oppervlakte van 700 m2.

De vakantiewoningen zijn zelfstandig bereikbaar, hebben een eigen tuin en zijn via een binnentuin verbonden met de herenhuizen. Deze binnentuin functioneert als dak van de tweelaags parkeergarage met daarin 16 garageboxen, 65 parkeerplaatsen en 18 bergingen. De architectuur van beide wooncomplexen past naadloos bij elkaar, met witte gevels en rode en zwarte daken.

Ontwikkelaar en bouwkundige aannemer

Het woonproject C-Sight is een project dat we in eigen beheer ontwikkelen, in samenwerking met Hplus Vastgoed. In deze joint venture fungeren we als ontwikkelaar en bouwkundige aannemer van de ondergrondse parkeerkelder. Het ontwerp in Normandische stijl geeft een traditionele bouwstijl weer, waarbij de gevels zijn opgebouwd uit echte bouwstenen en een diversiteit aan gevelsegmenten vertonen. Elke gevel heeft een eigen dakkapel en ziet er anders uit dan de rest.

C-Sight wordt vlak naast een bestaand gebouw gebouwd. Om overlast tot een minimum te beperken worden er trillingsarme technieken gebruikt. Zo worden de palen bijvoorbeeld in de grond geboord en wordt de bouwkuip gemaakt van een CSM-systeem. Dit systeem houdt in dat de bodem ter plaatse wordt gemengd met cement om een waterkerende- en grondkerende wand te creëren. Nadat de bouwkuip is ontgraven, zal de parkeerkelder worden gebouwd.

Gerelateerde projecten