Transformatie Feithplein Voorburg

Herontwikkeling Voorburgs Feithplein naar groene leefomgeving

Kantoortorens getransformeerd naar luxe wooncomplex

Op het Burgemeester Feithplein in Voorburg transformeren we twee leegstaande kantoortorens naar duurzame en toekomstbestendige woongebouwen. Naast 95 huurwoningen en 21 koopappartementen is er ruimte voor commerciële voorzieningen in de plint van de gebouwen. Het plein zelf ondergaat een ware metamorfose naar weelderige binnentuin.
Transformatie Feithplein Voorburg
Feithplein Voorburg

Projectkenmerken

Projectnaam
Kantoortorens getransformeerd naar luxe wooncomplex
Locatie
Burgemeester Feithplein, Voorburg
Opdrachtgever
Holland IMMO Group
Categorie
Woningbouw
Oppervlakte
12500.00 m²
Architect
KuiperCampagnons
Engineering
CAE Nederland, Iv-Groep
Type contract
Traditioneel (UAV 2012)
Uitvoeringsperiode
Q1 2020 - Q3 2021

Grote en Kleine Feith

De nieuwe woongebouwen worden, overeenkomstig hun hoogte, de Grote en de Kleine Feith genoemd. Op de veertien verdiepingen van Grote Feith komen luxe appartementen van 72 tot maar liefst 236 vierkante meter. De bovenste zeven verdiepingen zijn gereserveerd voor koopappartementen, de onderste zeven – net als de gehele Kleine Feith – voor huurwoningen. De bergingen en een garage met privéparkeerplaatsen zijn onder het complex gepland. Projectontwikkelaar is De Maese Woningen, advies- en ontwerpbureau KuiperCompagnons tekende voor het ontwerp inclusief de buitenruimte. 

Groen en gasvrij

Nieuwe, isolerende gevels en 124 zonnepanelen maken de woontorens duurzaam en toekomstbestendig. Bovendien worden de woningen gasvrij: warmtepompen vervangen de oorspronkelijke gasaansluitingen. De huurwoningen krijgen een collectief warmtepompsysteem, de koopwoningen ieder een eigen energiezuinige pomp. Verdiepingen 12-14 van Grote Feith worden mechanisch geventileerd, waarbij warmteterugwininstallaties zorgen voor verdere energiebesparing. Op de overige verdiepingen wordt ventilatielucht mechanisch afgezogen en natuurlijk aangevoerd via gevelroosters. De nieuwe binnentuin versterkt het groene karakter van het wooncomplex en vormt zo een verlengde van het aangrenzende Noteboompark.

 

Meer info over wonen in Feithplein

Gerelateerde projecten