uitvoering_student-hotel-02-aangepast.jpg

Prefab optopping boven drukke doorgangsroute

The Student Hotel Rotterdam

In het centrum van Rotterdam transformeerden we een kantoorgebouw in recordtijd naar 252 studentenkamers. Het hotel beschikt over vier typen kamers: standaard kamers, junior suites, super suites en mindervalide kamers. De lobby is ingericht om elkaar te ontmoeten, te studeren en te ontspannen. Deze is voorzien van functies zoals een bar, restaurant, lounge, bibliotheek en game room.
student_hotel_02.jpg
student_hotel_06.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
The Student Hotel Rotterdam
Locatie
Kralingen, Rotterdam
Opdrachtgever
City Living
Categorie
Hotels, Woningbouw, Renovatie & Restauratie
Oppervlakte
11500.00 m²
Architect
De Schepper & Heijligger architecten
Engineering
Van Rossem (Constructie)
Type contract
Design & Build
Uitvoeringsperiode
12/2011 tot 09/2012

Lichte constructie

Het voormalige gebouw aan de Oostzeedijk is geheel gestript. De bestaande vloeren zijn versterkt met stalen draagbalken en de vierde verdieping is geheel verwijderd. Tijdens de sloopwerkzaamheden troffen we asbest aan dat onder streng toezicht is verwijderd. Vanaf de derde verdieping hebben we het gebouw opnieuw opgebouwd doormiddel van een lichte staalconstructie en HSB-elementen. Hierdoor konden we het gebouw verhogen met drie bouwlagen, zonder de fundering aan te hoeven passen. 

Lastige bouwlocatie

Voor de bouwplaats konden we alleen gebruikmaken van het trottoir. En die was grotendeels nodig voor de gevelsteiger. De hijskranen (soms wel drie mobile torenkranen tegelijkertijd) werden opgesteld aan de overkant van de weg, de lager gelegen Oostzeedijk Beneden. Materialen werden zoveel mogelijk ‘just in time’ geleverd en het afval werd elke dag afgevoerd. 

 

Gerelateerde projecten