kantoor_damen_vlissingen_01.jpg

De admiraliteit zijn oude elan teruggegeven

Renovatie monumentaal hoofdkantoor Damen Naval

Het hoofdkantoor van Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen bestaat uit een monumentaal voorgebouw en een achtergebouw van latere datum. We creëerden samen met het architectenbureau GROUP A en onze bouwpartners een nieuwe verbinding tussen beide gebouwen. Ook verbeterden we de energiezuinigheid en namen we naar aanleiding van de vraag naar het ‘nieuwe werken’ het interieur grondig onder handen.
kantoor_damen_vlissingen_08.jpg
kantoor_damen_vlissingen_04.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Renovatie monumentaal hoofdkantoor Damen Naval
Locatie
Vlissingen
Opdrachtgever
Koninklijke Schelde Groep B.V.
Categorie
Kantoren, Renovatie & Restauratie
Oppervlakte
5000.00 m²
Architect
Group A
Engineering
Cordeel Nederland B.V.
Type contract
Design & Build (UAV-GC)
Uitvoeringsperiode
Fase 1: 11/2013 tot 07/2014 Fase 2: 02/2016 tot 01/2017

Onverwachte aanleiding

Gebouw 32 is een monumentaal pand waarbij achter de entree een groot, nieuw atrium met glazen dak is gerealiseerd. Het achtergebouw staat te boek als gebouw 36 en is later ontwikkeld. De beide gebouwen waren voor de verbouwing uitsluitend via de begane grond met elkaar verbonden. De grootschalige renovatie had een onverwachte aanleiding: aangezien het pand in een voor publiek toegankelijk gebied kwam te staan, diende de beveiliging te worden verbeterd in verband met activiteiten van de Koninklijke Marine.

Energiezuinig en comfortabel

De verbinding tussen de gebouwen werd door ons afgebroken en opnieuw opgebouwd. De nieuwe personeelsentree in het achtergebouw kreeg een hangende trap die de eerste en tweede verdieping verbindt. Dankzij de nieuwe beglazing, voorzetramen en geïsoleerde voorzetwanden zijn de gebouwen nu energiezuiniger en comfortabeler. Dat laatste geldt ook voor het interieur, wat er na onze inspanningen weer prachtig uitziet.