ziekenhuis_adrz_goes_1.jpg

Uitdagend project voor het ziekenhuis

Verbouw Moeder & Kind Centrum ADRZ te Goes

In België kent iedereen ons als bouwer voor de zorgsector. Deze reputatie maken we nu ook in Nederland waar met dit mooie project voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes.
ziekenhuis_adrz_goes_6.jpg
ziekenhuis_adrz_goes_5.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Verbouw Moeder & Kind Centrum ADRZ te Goes
Locatie
‘s-Gravenpolderseweg, Goes
Opdrachtgever
Admiraal De Ruyter Ziekenhuis
Categorie
Zorg, Renovatie & Restauratie
Oppervlakte
2400.00 m²
Architect
ADRZ Goes
Engineering
Koch Adviesgroep
Type contract
Traditioneel (UAV 2012)
Uitvoeringsperiode
12/2017 tot 09/2018

Optimaal comfort voor gezinnen

De tweede verdieping van het ADRZ werd door ons verbouwd tot Moeder & Kind Centrum (MKC). Er zijn een- en tweepersoonskamers, verloskamers, een couveuseafdeling en -suites en kamers voor dagbehandeling gerealiseerd. Met dit project hebben wij mede gezorgd voor optimaal comfort voor gezinnen: partners kunnen blijven overnachten en alle kamers hebben een eigen pantry en sanitair.

Logistieke uitdaging

Tijdens de verbouwing bleven de aangrenzende ruimtes operationeel en dat zorgde voor logistieke uitdagingen. Hier kwam onze groepsbrede ervaring in de zorgsector goed van pas: eerder leverde we o.a. de complete, gefaseerde renovatie van het Jan Palfijn ziekenhuis en de nieuwbouw van ziekenhuis Maria-Middelares in Gent op.

 

"Ik ben er heel blij mee. We zitten al zo'n dertig jaar op de huidige kinderafdeling en die is niet meer van deze tijd. Nu hebben alle kamers hun eigen badkamer en opklapbed zodat de vader ook kan blijven slapen."

Danielle Joosse kinderverpleegkundige