Iedereen onder één dak

Nieuw hoofdkantoor DOW Chemical Benelux

Het onderkomen van DOW, naast de Westerscheldetunnel, is dé blikvanger van het nieuwe Maintenance Value Park dat door Cordeel is ontwikkeld en gebouwd. Het project bestaat uit een kantoor, ontworpen voor 870 medewerkers, met daarnaast een werkplaats voor 47 mensen. Als hoofdaannemer waren wij verantwoordelijk voor zowel het bouwkundige ontwerp als de coördinatie tijdens de uitvoering.

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuw hoofdkantoor DOW Chemical Benelux
Locatie
Maintenance Value Park, Terneuzen
Opdrachtgever
Dow Benelux
Categorie
Kantoren
Oppervlakte
16.500 m²
Architect
Group A
Engineering
Cordeel Nederland B.V.
Type contract
Design & Build (UAV-GC)
Duurzaamheid
BREEAM Very Good
Uitvoeringsperiode
07/2017 - 05/2019
Hoofdkantoor DOW Benelux Terneuzen
Hoofdkantoor DOW Benelux Terneuzen
Hoofdkantoor DOW Benelux Terneuzen
Hoofdkantoor DOW Benelux Terneuzen
Hoofdkantoor DOW Benelux Terneuzen

Huisvestingsprobleem

Om veiligheidsredenen moesten alle bedrijven en ondersteunende diensten van Dow Chemical van de petrochemische plant af. Wij gaven hen een goed alternatief door het naastgelegen Maintenance Value Park te ontwikkelen waardoor alle partijen op minimale afstand van de plant kunnen blijven werken. Samen met Group A is invulling gegeven om alle werknemers van Dow onder één dak te krijgen. Alle kantoorfuncties, die eerst op het terrein zelf zaten, zitten nu in een gezamenlijk hoogwaardig en duurzaam gebouw.

Veiligheid op hoog niveau

Het gebouw biedt medewerkers van Dow een comfortabele en veilige werkplek, die voldoet aan de hedendaagse regelgeving. Veiligheid is voor zowel DOW als voor ons een belangrijk begrip. Vandaar dat vanaf de engineeringfase rekening is gehouden met verschillende veiligheidsmaatregelen voor de uitvoering en het gebruik van het gebouw.