hoofdkantoor_bp_rotterdam_05aangepast.jpg

Dynamiek komt tot uitdrukking in het BP hoofdkantoor

Nieuw hoofdkantoor BP Nederland in Europoort

Het kantoorpersoneel van BP Raffinaderij is door de komst van het nieuwe ‘blast proof’ gebouw beschermt tegen mogelijke explosies van buitenaf. Het kantoorgebouw, dat tegen de olieraffinaderij is gesitueerd, biedt een duurzame, veilige en gezonde werkomgeving.
hoofdkantoor_bp_rotterdam_02.jpg
hoofdkantoor_bp_rotterdam_06.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuw hoofdkantoor BP Nederland in Europoort
Locatie
D’arcyweg 76, Rotterdam
Opdrachtgever
BP Raffinaderij Rotterdam BV
Categorie
Petrochemie, Kantoren
Oppervlakte
10000.00 m²
Architect
Group A
Engineering
Royal Haskoning DHV
Type contract
Design & Build (UAV-GC)
Uitvoeringsperiode
01/2010 - 03/2011

Design & Build

Het is een bijzondere verschijning in een zwaar industriële omgeving. Ingebed in een nieuw aangelegde duin van veertien meter hoog kijkt het gebouw, via een gebogen glazen gevel uit over het water en het landschap van Voorne-Putten.  Na een uitgebreide tender fase heeft BP het project onder een UAV-GC 2005 (Design & Build) contract aan ons toegekend. Vanaf dat moment is officieel de fase voor het Definitief Ontwerp gestart, waarbij het aanvragen van de bouwvergunning en het creëren van een gedetailleerd ontwerp inclusief waren. Het tot stand komen van het kantoor is onder zware veiligheidsnormen en disciplines gebeurd. Op het kantoormeubilair na, zijn alle leveringen en diensten voor het complete gebouw door ons verzorgd. 

Zero recordable incidents

Tijdens het bouwproces zijn er, zoals bij bijna al onze projecten, geen incidenten voorgekomen. Veiligheid was een leidend gegeven bij de volledige ontwikkeling. Van het programma van eisen tot aan de feitelijke bouw.

 

“We wisten wat de kracht is van Cordeel. Het is een familiebedrijf, de eigenaar zit aan tafel en dan kun je heel snel schakelen. Ze hadden ook geen juristen.” 

Jaap de Ronde projectleider Nieuwbouw BP

Gerelateerde projecten