woudestein-dsc04528012.jpg

Razendsnel werken op krappe bouwlocatie

Ontwikkeling studentenhuisvestiging Rotterdam

In Rotterdam ontwikkelden we op campus Woudestein een wooncomplex voor studenten. Het door Mecanoo architecten ontworpen gebouw is 8 verdiepingen hoog en heeft 280 zelfstandige wooneenheden en een afgesloten fietsenstalling. Het dakterras biedt uitzicht op de stad, de Maas en het stadion van voetbalvereniging Excelsior.
woudenstein_03.jpg
woudenstein_04.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Ontwikkeling studentenhuisvestiging Rotterdam
Locatie
Campus Woudenstein, Rotterdam
Opdrachtgever
XIOR & Cordeel Nederland B.V.
Categorie
Woningbouw, Ontwikkeling
Oppervlakte
7000.00 m²
Architect
Mecanoo Architecten
Engineering
CD 20 & IOB
Type contract
Development
Uitvoeringsperiode
11/2016 tot 09/2017

Omgevingsfactoren in ontwerpfase getackeld

De studentenappartementen zijn volledig zelfvoorzienend en bevatten een badkamer, keuken en woon- en leefgedeelte. De wooneenheden hebben een gemiddeld oppervlak van 22 m2. Aangezien de toch al krappe bouwlocatie werd omsloten door hoofdwegen en trambanen, hadden we bijzonder weinig ruimte om te manoeuvreren. Al tijdens de ontwerpfase hielden we rekening met deze omgevingsfactoren.

Supersnel met CD20-bouwsysteem

Vanwege het ruimtegebrek besloten we om zoveel mogelijk onderdelen te prefabriceren. Hiervoor gebruikten we het CD20-bouwsysteem, waarmee het gehele prefab-skelet binnen acht weken stond. Dat is een verdieping per week! In combinatie met de andere prefabelementen zorgde dit ervoor dat het gebouw in recordtempo werd voltooid. En daar waren de toekomstige eigenaar en bewoners maar wat blij mee, want deze laatsten konden nog voor de start van hun colleges in september hun gloednieuwe appartementen betrekken. 

 

Gerelateerde projecten