appartementen Boompjes Rotterdam

Twee woontorens met uitzicht op Erasmusbrug

Cordeel bouwt aan de skyline van Rotterdam

Aan de Boompjes 60-68, onderdeel van het Rotterdamse Maritiem District, bouwt Cordeel twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog. In totaal komen er 342 vrijesectorhuurwoningen met een woonoppervlak van 45 tot 155 m2. In de plint komt 834 m2 aan commerciële ruimte en de parkeergarage zal een innovatief mobiliteitsconcept voor e-auto’s en e-bikes herbergen.
appartementen Boompjes Rotterdam
appartementen Boompjes Rotterdam

Projectkenmerken

Projectnaam
Cordeel bouwt aan de skyline van Rotterdam
Locatie
Boompjes, Rotterdam
Opdrachtgever
Amvest Residential Core Fund
Categorie
Woningbouw, Retail
Oppervlakte
45000.00 m²
Architect
Team V Architectuur (visualisatie Zwartlicht)
Engineering
Van Rossum
Type contract
Design & Build
Uitvoeringsperiode
Q1 2020 - Q2 2024

Slink slank ontwerp

Het dynamische Maritiem District is volop in ontwikkeling en belooft de bijzonderste locatie van Rotterdam te worden. De woontorens verrijzen pal aan de Maas en zijn ontworpen door Team V architecten met optimale woonkwaliteit als uitgangspunt. Door te kiezen voor twee slanke getrapte torens in plaats van één brede kolos, profiteren de woongebouwen achter de torens van een doorkijk naar de Maas. Bovendien zorgt het slimme ontwerp voor meer hoekwoningen, die ook nog eens een spectaculair uitzicht bieden op de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Oude Haven.

Logistiek uitdagende bouwlocatie

Cordeel heeft veel ervaring met omvangrijke bouwprojecten op binnenstedelijke locaties. Die ervaring komt hier goed van pas, met de kleine bouwplaats en de drukke verkeersader aan de Boompjes. Samen met onze bouwpartners garanderen we een minimale belasting voor bewoners en passanten. 

woontorensboompjes.nl

 

Gerelateerde projecten