Distributiecentrum Ekkersrijt

Nieuw leven op bedrijventerrein Ekkersrijt

Nieuwbouw distributiecentrum en kantoren Ekkersrijt

Voor de Amerikaanse logistiek belegger Exeter Property Group bouwden we een distributiecentrum met twee identieke kantoren op bedrijventerrein Ekkersrijt, net boven Eindhoven. In totaal 25.000 m2 groot en symmetrisch ingedeeld. Zo kan het complex ook in tweeën worden gedeeld.
Distributiecentrum Ekkersrijt
Distributiecentrum Ekkersrijt

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuwbouw distributiecentrum en kantoren Ekkersrijt
Locatie
Son en Breugel
Opdrachtgever
Exeter Property Group
Categorie
Logistiek & Productie
Oppervlakte
25000.00 m²
Architect
Cordeel Nederland B.V.
Engineering
WSM Engineering
Type contract
Design & Build
Sustainability
BREEAM Very Good
Uitvoeringsperiode
02/2019 - 02/2020

Om te delen
Het warehouse strekt zich uit over zo'n 23.000 m2. Daar komt aan weerszijden 1.000 m2 aan kantoorvloer bij, verdeeld over twee verdiepingen. De inrichting van het warehouse maakt het mogelijk om de hal, voorzien van 24 docklevellers, in tweeën te delen. Handig voor een eventuele tweede huurder.

Uit eigen huis

We waren al in een vroeg stadium betrokken bij dit Design & Build-project. Naast het uitwerken van het complete ontwerp verzorgden we ook de bouwvergunning en parkeernormen in het bestemmingsplan. Cordeel Nederland en Cordeel Hoeselt voeren samen de bouw uit en gebruiken daarbij wapening en prefabbetonelementen vanuit onze eigen Belgische productielocaties. Bovendien nemen we de volledige terreininrichting voor onze rekening.

Dubbel duurzaam

We leverden het project af met een BREEAM Very Good-certificaat. Dat garandeert duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp én de uitvoering. Zo scheiden we ons bouwafval in maar liefst zeven afvoerstromen. En zorgden we voor waterbesparende kranen, ledverlichting en luchtdichte aansluitingen. Bovendien draaien het distributiecentrum en de kantoren op groene stroom. Ook worden de daken gereedgemaakt voor de installatie van zonnepanelen en de parkeerplaatsen voorzien van elektrische laadpalen.