_dsc2618_kopieren.jpg

Tot op 10 millimeter nauwkeurig

Hoogbouwmagazijn voor verpakkingsgigant Elopak

Op het terrein van transportbedrijf A.C. Rijnberg in Terneuzen bouwen we een enorm hoogbouwmagazijn met kantoren en expeditie met 10 docks.
_dsc2631.jpg
_dsc2711.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Hoogbouwmagazijn voor verpakkingsgigant Elopak
Locatie
Terneuzen
Opdrachtgever
Rijnberg HBW B.V. / Elopak Nederland B.V.
Categorie
Logistiek & Productie
Oppervlakte
29000.00 m²
Architect
Cordeel Nederland B.V.
Engineering
Cordeel Nederland B.V.
Type contract
Design & Build (UAV-GC)
Uitvoeringsperiode
09/2021 tot 10/2022

Volautomatisch magazijn

Aan de opslag van de kartonnen drankverpakkingen van Elopak komt straks geen mens meer te pas: zeven robotkranen plaatsen zo’n 24.000 pallets volautomatisch in rekken van 25 meter hoog. Medewerkers sturen de processen aan vanuit een nieuw kantoorgebouw, dat we aan het magazijn vast bouwen. Ook verbinden we de huidige fabriek van Elopak door middel van een brug en uitbreiding van de bestaande bebouwing met het magazijn. Dankzij de nieuwbouw is het niet langer nodig de verpakkingen verspreid over meerdere locaties op te slaan, wat zorgt voor een flinke reductie van het aantal transportbewegingen. Het megamagazijn biedt ruimte aan bijna een half miljard verpakkingen.

Programma

Om pallets volautomatisch op te slaan en naar de expeditie te transporteren is een zeer grote mate van nauwkeurigheid vereist. Zo mag de afwijking over een lengte van 100 meter maar 10 mm beslaan: dat is slechts 0,01%! Een uitdagende klus derhalve, maar wel een waar we veel ervaring mee hebben. De werkzaamheden vinden plaats op een bebouwd terrein. Het slopen van verschillende panden en de gehele inrichting, zoals straatwerk, hekwerken en poorten, maakt daarom eveneens deel uit van de opdracht.

Van ontwerp tot oplevering

We verzorgen design & build voor dit project, dus het complete traject van ontwerp tot oplevering. Heel leuk is dat hierbij twee van onze vaste opdrachtgevers de handen ineen hebben geslagen: Elopak en Rijnberg HBW, op wiens terrein het magazijn verrijst. Onze inhouse engineeringafdeling tekende voor het ontwerp. Verschillende van onze zusterbedrijven nemen productie en levering van de prefabbetonelementen, wapening voor de fundering en vloeren, en de dak- en gevelbeplating voor hun rekening. Als integraal dienstverlener zorgen we zo dat we binnen de Cordeel Group het volledige bouwproces in eigen hand hebben.

Meer info C-concrete

Meer info Baeck Cladding