appartementen Boompjes Rotterdam

Na ruim een jaar slopen en graven gaan wij nu echt starten met bouwen

In Rotterdam bouwen wij in opdracht van Amvest Clubhouse Boompjes: twee woontorens van 70 en 100 meter hoog. De woontorens huisvesten in totaal 342 vrijehuurwoningen. De eerste funderingspalen zijn inmiddels de grond in geboord. De oplevering wordt verwacht in 2024.

Een jaar geleden zijn we gestart met het stapsgewijs slopen van het leegstaande kantoorgebouw aan de Boompjes. Binnen enkele weken is het gebouw stukje bij beetje afgebrokkeld. Het puin dat hieruit is ontstaan hebben we deels af laten voeren voor hergebruik en deels de bestaande kelder mee opgevuld. Enkele maanden later zijn de damwanden tot een diepte van 20 meter aangebracht. Na het aanbrengen van de bouwkuip is de bestaande kelder gesloopt, de bouwput ontgraven en de bouwkuipankers geplaatst. Na ruim een jaar slopen en graven gaan wij nu echt starten met bouwen. 

De eerste funderingspalen zitten inmiddels al in de grond. Onder de gebouwen brengen we in totaal zo’n 400 funderingspalen aan. Om het proces soepel te laten verlopen boren wij eerst voor, waardoor de grond al wat wordt losgewoeld en eventuele obstakels kapotgemaakt worden. Wij verwachten rond oktober 2021 deze werkzaamheden af te ronden.

Andere nieuwsberichten