Feithplein Voorburg

Torens Feithplein worden met extra woonlagen verhoogd

Op het Burgemeester Feithplein in Voorburg transformeren wij twee leegstaande kantoortorens naar duurzame en toekomstbestendige woongebouwen. De nieuwe woongebouwen worden, overeenkomstig hun hoogte, de Grote en de Kleine Feith genoemd. Beide gebouwen worden met drie extra woonlagen verhoogd. Het afgelopen jaar hebben wij beide torens volledig gestript en inmiddels worden de gebouwen van onder naar boven ‘aangekleed’.

Een van de grootste transformatieonderdelen van het project Feithplein is het verhogen van de torens. Om dit te verwezenlijken zonder dat de torens onstabiel worden, is in de afgelopen maanden de kern met betonwanden verzwaard. Momenteel wordt er gewerkt aan de opbouw van de bovenste drie nieuwe woonlagen. De opbouw bestaat uit het plaatsen van prefabwanden voor de kern met daarop aangesloten de staalconstructie, de betonnen verdiepingsvloeren en aansluitend het dak met dakopstanden en dakbedekking.

Na het strippen van de bestaande gevels worden de openingen dicht gemaakt met geïsoleerde houtskeletbouwelementen en verder afgewerkt met een gevelisolatiesysteem. Dit systeem bestaat uit een isolatiepakket afgewerkt met sierpleister en steenstrips.

Om zoveel mogelijk voortgang in de werkzaamheden te behouden is parallel aan de ruwbouwwerkzaamheden ook de binnenafbouw enkele weken geleden van start gegaan. Op de onderste zes verdiepingen zijn reeds de binnenwanden gemonteerd, is het installatiewerk in de binnenwanden aangebracht en is er gestart met het tegelwerk van de toiletten en de badkamers. Zodra de woningen in de optoppingen wind- en waterdicht zijn kan hier ook gestart worden met de binnenafbouw.

Andere nieuwsberichten