Appartementen Boompjes Rotterdam

Cordeel bouwt twee woontorens aan de Boompjes Rotterdam

In opdracht van Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) start Cordeel Nederland binnenkort met de turnkey realisatie van twee woontorens aan de Boompjes in Rotterdam. De woontorens van respectievelijk 70 en 100 meter omvatten 342 vrije huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen, een commerciële plint en een innovatieve mobiliteitsoplossing.

De eigentijdse woontorens – naar een ontwerp van architectenbureau Team V – liggen prominent aan de Maas. Op deze locatie wordt een leegstaand verouderd kantoorgebouw (ca. 11.000m2) omgezet naar een hoogwaardig en duurzaam woonmilieu (ca. 44.000m2). De huurappartementen worden bereikbaar voor een brede groep huurders, zowel starters als bewoners met een langere wooncarrière. Er is ook ruimte voor co-living; appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met badkamer heeft en de overige voorzieningen deelt. De uitgangspunt ‘delen’ geldt ook voor het delen van mobiliteit.  In de garage komt een mobiliteitshub voor de deelvloot van e-auto’s en e-bikes, uiteraard wordt dit ondersteund door een community-app. 

De afgelopen vier jaar is in teamverband met ARC Fund, ontwikkelaar APF International, gedelegeerd ontwikkelaar Peak Development en architectenbureau Team V intensief samengewerkt om deze ontwikkeling tot stand te brengen. Mede op basis van langjarige en goede relaties wordt nu succesvol een nieuwe fase hoogwaardige woonontwikkeling ingegaan. De start van de sloopwerkzaamheden staat gepland voor februari 2020.
 

Andere nieuwsberichten