Bioscoop CineCity Vlissingen

Nu te zien in Vlissingen

Uitbreiding CineCity Vlissingen

Het CineCity CCXL Theater in Vlissingen is hét cultuurpodium van Zeeland. De zaal telt maar liefst 700 zitplaatsen. Naast het vertonen van films op een van de grootste filmdoeken van Nederland (24x10 meter), biedt het ook een podium voor toneel, cabaret en muziek. Cordeel was verantwoordelijk voor zowel ontwerp als realisatie.
Bioscoop CineCity Vlissingen
Bioscoop CineCity Vlissingen

Projectkenmerken

Projectnaam
Uitbreiding CineCity Vlissingen
Locatie
Vlissingen
Opdrachtgever
CineCity Vlissingen
Categorie
Cultuur
Oppervlakte
1800.00 m²
Architect
Este Architects
Engineering
Cordeel Nederland & Grontmij
Type contract
Design & Build
Uitvoeringsperiode
04/2014 tot 10/2015

Werken in de waterkering

Tijdens het traject wenste onze opdrachtgever CineCity de theaterfunctie toe te voegen. Hierdoor moesten wij ondergrondse kleedruimtes, een podiumbak en een goederenlift aan het ontwerp toevoegen. Gecombineerd met het huidige ontwerp betekende dit, dat er gewerkt moest worden in de primaire waterkering. Gezamenlijk met Grontmij (nu Sweco) hebben wij het constructief ontwerp en de uitvoeringsmethode op elkaar afgestemd. Het gebouw is nu onderdeel van de primaire waterkering en voorbereid op toekomstige dijkverhogingen. 

Zeer korte voorbereidings- en bouwtijd

De eerste voorstelling stond al gepland toen we nog moesten starten met de bouw. Door gebruik te maken van prefabbetonelementen uit onze eigen fabriek, konden we het project binnen een kort tijdsbestek realiseren. Daarnaast kregen we het samen met de overheidsinstanties en nutsbedrijven voor elkaar om, de bestaande openbare weg, kabels en leidingen te verleggen tijdens de korte voorbereidingstijd.