Een museum dienend aan zijn kunst

Nieuwbouw Museum Voorlinden in Wassenaar

Met de bouw van Museum Voorlinden heeft een van de grootste particuliere verzamelingen (van dhr. J. van Caldenborgh) moderne en hedendaagse kunst in Nederland een permanente plek gekregen. Cordeel was hoofdaannemer van de bovenbouw en coördineerde het gehele project. De museumtuin is een ontwerp van Piet Oudolf. Het zeer hoge afwerkingsniveau en de natuurlijke lichtinval maken het een bijzonder project.

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuwbouw Museum Voorlinden in Wassenaar
Locatie
Buurtweg 90, Wassenaar
Opdrachtgever
Caldic Collectie
Categorie
Cultuur
Oppervlakte
6.000 m²
Architect
Kraaijvanger Architects
Engineering
Pieters bouwtechniek
Type contract
Traditioneel
Uitvoeringsperiode
01/2014 tot 09/2016

Coördinatie projectteam

Het tentoonstellingsgebouw biedt ruimte aan wisselende exposities, de vaste collectie en permanente werken. Als hoofdaannemer voor de bovenbouw coördineerden we, naast onze eigen werkzaamheden, het gehele project met een projectteam waarin elf verschillende partijen vertegenwoordigd waren. Een uitdagend traject waar we met trots op terugkijken.

Unieke vloer

Speciaal voor de zeer zware stalen sculptuur ‘Open Ended’ is in een betonlaag van 1,2 meter dik een extra laag wapening aangebracht. Hierdoor is de vloerbelasting van deze zaal zo’n 2.000 kilo per vierkante meter. Dit is twee keer zoveel als in de rest van het museum.

Bijzonderheid:

Het museum is op 10 september 2016 in de aanwezigheid van koning Willem-Alexander officieel geopend.