Kraanmachinist

408 ton CO2-reductie door gebruik van plantaardige afvalolie voor bouwmaterieel

Er zijn verschillende soorten CO2-emissies te onderscheiden. Enerzijds hebben we onze eigen emissies, zoals het verbruik van diesel en benzine op bouwplaatsen en in ons wagenpark, evenals het elektriciteits- en gasverbruik van ons bedrijf. Dit zijn duidelijke gebieden waar we als bedrijf directe invloed op hebben en relatief eenvoudig veranderingen kunnen doorvoeren. Anderzijds zijn er de emissies in onze waardeketen, waarbij we ook rekening moeten houden met de producten die we gebruiken en de bijbehorende uitstoot.

We hebben een certificaat ontvangen van OQ-Value voor onze CO2-reductie in 2023, door het gebruik van HVO100-brandstof. Deze brandstof, gemaakt van plantaardige afvalolie en behandeld met waterstof, kan in elke dieselmotor worden toegepast en vermindert de CO2-uitstoot met 90% ten opzichte van reguliere diesel. Door uitsluitend HVO100 te gebruiken voor ons bouwmaterieel en daarnaast verder te elektrificeren, hebben we in 2023 een besparing van 408 ton CO2-equivalent gerealiseerd, vergeleken met het gebruik van traditionele diesel. Om deze hoeveelheid concreet te maken: 408 ton CO2-uitstoot komt overeen met 2.448.000 km rijden met een dieselauto of 1.060 vluchten van Amsterdam naar Rome.

Deze cijfers benadrukken onze toewijding aan duurzaamheid. We zijn vastbesloten om verdere stappen te zetten en naast onze eigen emissies ook de impact van onze toeleveringsketen en gebruikte materialen onder de loep te nemen.

Andere nieuwsberichten