Eerste paal Uparq Hellevoetsluis

Eerste paal bedrijfsgarageboxen voor Uparq Hoogvliet

Op vrijdag 8 september is officieel het startsein gegeven voor de bouw van UPARQ Hoogvliet. Dit feestelijke moment markeert het begin van de realisatie van het complex met twee verdiepingen en 153 bedrijfsunits in Hoogvliet. Het gebouw zal niet alleen dienen als een iconisch verzamelgebouw, maar zal tevens fungeren als een waardevolle logistieke hub voor ondernemers in het centrum van het Rotterdamse industriegebied. Het ontwerp is gemaakt door onze engineersafdeling.

UPARQ biedt veelzijdige garageboxen aan die niet alleen voor opslag dienen, maar ook als werkplaats, webshopruimte en stalling voor bedrijfsbussen en zelfs campers kunnen worden gebruikt. Om deze laatste functionaliteit te maken, heeft de engineersafdeling van Cordeel in een vroeg stadium meegedacht in het ontwerpproces. “Voor dit  project hebben we de volledige engineering vanaf een blanco pagina tot een uitvoeringsgereedplan intern afgehandeld, inclusief de vergunningsaanvraag. Door onze one-stop-shop concept aan te bieden, kunnen we onze klanten ontzorgen.”- Erik De Bruyn, CEO Cordeel Nederland. Er werd nauw samengewerkt om het volledige bedrijfsproces van UPARQ te kunnen begrijpen en hun specifieke behoeften te integreren, resulterend in een ontwerp dat  perfect aansluit bij de specifieke wensen van de klant, inclusief de mogelijkheid om de boxen stapelbaar te maken.  Bovendien bieden we grotere boxen die speciaal zijn ontworpen voor het stallen van bedrijfsbussen of campers, waarbij rekening is gehouden met het draagvermogen en de grotere draaicirkel van campers voor de rijroute naar de boxen.

Naast onze eigen engineeringsafdeling hebben we ook samengewerkt met collega’s van C-Concrete, onze eigen prefab betonfabriek in Temse (BE). In een vroeg stadium is er op detailniveau gesproken over onderwerpen die verder gingen dan alleen het berekenen van wanddiktes. Er is actief nagedacht over het verduurzamen van de productie en het transport, evenals het vinden van mogelijkheden om tijd en kosten te besparen. Het resultaat hiervan is dunnere wanden, zonder concessies te doen aan de sterkte van de wanden.  

Bovendien is er efficiënt samengewerkt met de calculatieafdeling. Korte communicatielijnen hebben het mogelijk gemaakt om tijdens het constructief ontwerp kostenoptimalisaties direct te berekenen, herzien of uit te sluiten.

De bouw van de logistieke hub in Hoogvliet betreft het derde gezamenlijke project tussen UPARQ en Cordeel. Eerdere samenwerkingen vonden plaats in zowel Hellevoetsluis als Bergen op Zoom. Tijdens zijn toespraak benadrukte Erik De Bruyn de kernwaarde van het familiebedrijf: “langdurige relaties met klanten, partners, onderaannemers en onze medewerkers vormt de basis voor onze dagelijkse bedrijfsvoering.” Bij Cordeel stopt de betrokkenheid niet na de oplevering van een gebouw; de nazorg en het onderhoud van een gebouw, via onze afdeling Vastgoedservice, zijn voor ons even waardevol. “De kennis die we hieruit halen zijn essentieel om mee te nemen naar toekomstige projecten. Continu verbeteren en voornamelijk het onderhouden van het contact met onze klanten. Dit is wat langetermijnsamenwerking voor ons betekent en hiermee is de cirkel weer rond”

 

We willen UPARQ bedanken voor het vertrouwen in ons gedurende het hele proces.

Andere nieuwsberichten