solar_frame_cordeel_02.jpeg

Pilot Solar Frame voor directe groene stroomvoorziening op bouwplaatsenen

Om nader invulling te geven om onze bouwplaatsen te transformeren naar een emissieloze omgeving, zijn we gestart met een pilotproject waarbij we een bouwkeet op ons terrein in Vlissingen hebben voorzien van een speciaal robuust frame met zonnepanelen van Custom Containers.

De eerste zonnestralen worden nu al omgezet in stroom! Hiermee kunnen ketenparken direct gevoed worden van groene stroom die ter plaatse wordt opgewekt. We streven ernaar onze afhankelijkheid van netaansluitingen en, waar nodig, aggregaten te verminderen en het aandeel groene stroom zo hoog mogelijk te houden.

Dankzij de stevige montage van de zonnepanelen op het frame, kunnen deze na afronding van een bouwproject gedemonteerd worden en gemakkelijk gestapeld worden voor transport. Dit vermindert tevens de kans op beschadigingen tijdens het vervoer naar een nieuw bouwproject. De panelen kunnen in vier verschillende richtingen worden geplaatst en kan er afhankelijk van het bouwproject de meest effectieve richting voor energieopwekking worden gekozen. Het zou mooi zijn als uiteindelijk alle ongebruikte ruimte op de daken van de ketenparken kunnen worden benut om bij te dragen aan de energietransitie!
 

Andere nieuwsberichten