stort Point of View Nieuwegein

Eerste betonstorten voor appartementen Point of View

Direct naast het stadshart winkelcentrum City Plaza bouwen wij in opdracht van Blauwhoed Point of View: riante appartementen op een van de beste locaties in Nieuwegein. De afgelopen periode hebben de eerste betonstorten plaatsgevonden en daarmee zijn de grondwerkzaamheden afgerond.

De woontoren huisvest 48 koopappartementen en een ondergrondse parkeergarage. Het groene dak van de garage functioneert later als een modern stadspark. Voor de benodigde sterkte is de garage gesloten met kanaalplaten waar de druklaag erop is gestort.

De begane grondvloer van de appartementen is inmiddels ook gestort. Deze week worden de wanden van de begane grond gestort en de prefab betonnen kolommen bij de entree geplaatst. Het enige balkon op de begane grond, boven de toekomstige sloot, zal aansluitend worden aangehangen.  

Vanaf dit moment zal gestart worden met de eerste verdiepingsvloer. Daarna zal een cyclus ontstaan waarbij per verdieping (tien in totaal) de stappen van plaatsen van prefabwanden, stelkozijnen, HSB-elementen én vloerplaten tot en met het hangen van de witte gevelbanden herhaald zal worden tot de dakvloer is bereikt.

Point of View heeft een prachtige architectuur en is ontworpen door Klunder Architecten. De verspringende balkons, lichte gevelbanden en spectaculaire terrassen op de tiende verdieping geven het complex een modern en opvallend aangezicht. Alle appartementen krijgen verdiepingshoge raampartijen en veel buitenruimte voor maximaal uitzicht. Op de bovenste verdiepingen komen penthouses, met aan drie kanten bezonning.

Andere nieuwsberichten