Hotel de Schelde Cadzand

Kant-en-klare wanden uit eigen fabriek versnellen bouwtijd in Cadzand

Op het project Hotel & Residentie De Schelde in Cadzand zijn de prefabwanden vanuit onze eigen fabrieken aangeleverd. De eerste verdiepingen van de in totaal negen verdiepingen hoge toren zijn geplaatst. Parallel worden de verdiepingsvloeren van het andere bouwdeel opgebouwd.

De constructie van het gebouw is opgebouwd uit diverse systemen. De kelder is op palen gefundeerd. De fundering, vloeren en wanden zijn allen ter plaatse gestort. De overige constructie is uitgewerkt in verschillende geprefabriceerde onderdelen die grotendeels kant-en-klaar worden aangeleverd. De diverse verschillende typen prefab betonnen wanden komen uit onze eigen fabriek in Temse (BE). De wanden van de toren worden bijvoorbeeld uitgevoerd als sandwichelementen, wat betekent dat de elementen bestaan uit een binnenwand, met daar tussen isolatie en een afgewerkt buitenwand inéén. Dit prefabsysteem zorgt voor een snelle bouwtijd, waarbij het grootste deel van de productietijd al van tevoren in een geconditioneerde fabriek gebeurt en wat dus tijd op de bouwplaats bespaart en de kwaliteit verhoogd.

De zeer krappe bouwplaats in combinatie met de bouwlogistiek, de aanvoer van prefabelementen en bouwmaterialen met slechts één torenkraan voor alle werkzaamheden maakt het tot een grote logistieke uitdaging met zoveel mogelijk just-in-time leveringen.

Andere nieuwsberichten