DC Bleizo

DC Bleizo wordt de eyecatcher van Bleiswijk

In opdracht van Impact Vastgoed voor eigenaar Mirastar bouwen wij momenteel aan DC Bleizo in Bleiswijk. Een markant gebouw. Het in totaal liefst 49.000 vierkante meter grote distributiecentrum is niet alleen fors, de contrasterende parelmoerkleurige baan over de volle lengte van de donkere gevel zorgen voor een opvallende uitstraling. Aan de gevel wordt momenteel de laatste hand gelegd alsmede de afbouw van het eerste kantoor en de vloer van Hal A. Straks kunnen automobilisten en treinreizigers met eigen ogen de eyecatcher van Bleiswijk ervaren.

Het Bleizo Business Park ligt vlakbij de A12, de verbindingswegen N209 en N470 en het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Een ideale locatie voor een distributiecentrum. Bijzonder aan het project is de aandacht voor de esthetische kwaliteit. Het ontwerp van Palazzo Architects verbindt het kantoor en de bedrijfshal door middel van een doorgaande baan in de gevel die op de geveluiteinden uitkraagt. De parelmoer baan met een groene zweem aan zowel de noord- als zuidzijde contrasteert sterk met de donkere gevelbeplating en geeft het ontwerp een herkenbaar, zachte uitstraling. Het zorgt er bovendien voor dat het gebouw zich als een samenhangend geheel profileert. Het DO-ontwerp is door onze inhouse engineeringsafdeling bouwkundig gedetailleerd uitgewerkt zonder de architectonische kenmerken te verliezen.

Over een deel van de kavel loopt een 380.000 Volt-hoogspanningsnet van TenneT. Het ontwerp is hierop geënt. Het gebouw is bijvoorbeeld afgeschuind daar waar het hoogspanningsnet over de kavel loopt. Tijdens de bouw brengt dit de nodige uitdagingen met zich mee. De noodzakelijke kranen en heistellingen komen met hun valbereik regelmatig binnen de belemmerende zone. Dat vereist continue afstemming met TenneT. Daarnaast is bij het project een Technische Inspectie Service (TIS) Bureau betrokken. Een TIS-bureau is voert risico gestuurde inspecties uit van zowel het ontwerp als de uitvoering. De samenwerking maakt dat dit het eerste distributiecentrum in Nederland is waarop een TIS van toepassing is.

De bouw van het pand is in juli 2020 begonnen en wordt naar verwachting juli 2021 opgeleverd.

Andere nieuwsberichten