KC Hellevoetsluis

Naam nieuwbouw Kindcentrum Hellevoetsluis onthuld

Het bouwbord en daarmee de officiële naam van het nieuwe kindcentrum (KC) in Hellevoetsluis is door wethouder Hans van der Velde, locatieleiders schoolgemeenschappen RKBS Hendrik Boogaard, OBS Montessorischool Hellevoetsluis en CBS De Bronn tezamen met kinderdagverblijf/BSO De Kinderkoepel, architect De Zwarte Hond en Cordeel Nederland onthuld.

Op woensdag 15 juli vond het event plaats op de bouwlocatie aan de Amnesty Internationallaan. Door de huidige omstandigheden is ervoor gekozen om de onthulling  kleinschalig te doen plaatsvinden. Wethouder Hans van der Velde: “Volgend jaar rond deze tijd hopen wij bij oplevering een feest te bouwen, waarbij spreekwoordelijk gezien het dak eraf gaat.” 

Het kindcentrum – De Samenstroom - van ca. 4.600 m2 brengt onderwijs, opvang en zorg dichter bij elkaar. Het KC gaat voor een nieuwe manier van leren, waarbij de kinderen niet meer in klassen werken maar in zes clusters. In elk cluster werken drie leraren met 75 leerlingen op verschillende niveaus en methodes van lesgeven. Naast de drie basisscholen en een kinderdagverblijf is er ook ruimte voor een behandeling door bijvoorbeeld een fysiotherapeut, logopedist, coaches en andere specialisten. Wethouder Hans van der Velde hoopt dat er tijdens een reünie van de school met warmte en heel veel plezier wordt terug gedacht aan een fijne tijd die zij hier hebben gehad. Een gebouw is daarbij volgens hem een belangrijke factor.

In het kindcentrum krijgen alle kinderen, al vanaf het moment dat zij nog baby’s zijn, gelijke kansen in ontwikkeling en diversiteit. Het aspect ‘samen ontwikkelen’ en ‘samen zijn’ is een belangrijke factor geweest om het kindcentrum de naam De Samenstroom te geven, aldus Sylvain Bogerd (directeur Montessorischool Hellevoetsluis). Het gedeelte ‘stroom’ uit de naam is een link naar het waterlandschap in Hellevoetsluis en de energie die het kindcentrum zal uitstralen.

Het kindcentrum wordt pal naast het door Cordeel in aanbouw zijnde sportcomplex gerealiseerd.  Beide opdrachten zijn door de gemeente Hellevoetsluis aan Cordeel gegund. Met de optimalisatie van het ontwerp door onze eigen engineering en calculatieafdeling samen met de architect heeft dit geresulteerd in een nieuw haalbaar ontwerp dat wij vanaf voorlopig ontwerp mogen trekken tot realisatie.

Andere nieuwsberichten