winkelgebied-bilthoven-vinkenplein.png

Laatste fase transformatie Vinkenplein Bilthoven

De laatste fase van het nieuwbouwproject wooncomplex Vinkenplein in het centrum van Bilthoven is begonnen. Aangrenzend aan het nieuwe wooncomplex vordert de bouw van het nieuwe paviljoen met horecabestemming gestaag. Langzaam maar zeker krijgt de ‘eyecatcher’ op het Vinkenplein haar vormen.

Commercieel en wooncomplex Vinkenplein

De nieuwbouw biedt naast ruimte om te wonen ook een nieuwe verblijfsplek in het centrum, te midden van alle voorzieningen. Het gebouw is onderverdeeld in 30 luxe appartementen, een commerciële plint en een parkeergarage voor de bewoners. Het gebouw is aan de buitenzijde nagenoeg gereed en heeft veel variatie in de gevelindeling, waarbij elk appartement een eigen karakteristiek indeling kent. 

De afbouw aan de binnenzijde van het gebouw is op het moment in volle gang. Alle woning- en ruimtescheidende wanden zijn geplaatst en afgewerkt met stucwerk. De sanitaire voorzieningen zijn voorzien van keramisch tegelwerk en de eerste keukens zijn geplaatst. De komende periode worden de laatste onderdelen afgewerkt en worden de trappen en vloeren in de trappenhuizen afgewerkt met natuursteen bekleding.

 

Paviljoen

Centraal op het Vinkenplein wordt een horeca paviljoen gerealiseerd. Hier hebben wij eind september vorig jaar de aanvullende opdracht voor gekregen. De basisvormen van het paviljoen zijn al goed zichtbaar. Het dak wordt voorzien van het nodigde timmerwerk ten behoeve van de eindafwerking door middel van een gepatineerd koperen felsbekleding. De kenmerkende vormgeving in staal en glas maakt, naar verwachting, het paviljoen dé hedendaagse ontmoetingsplek van Bilthoven.

Andere nieuwsberichten