Transformatie Keilepand Rotterdam

Rotterdamse overslagloods getransformeerd naar creatieve hub

In 2015 transformeerden we een deel van het Rotterdamse Keilepand, een overslagloods van 14.000 m2, naar kantoorruimte voor architectenbureau GROUP A. Nu vormen we het resterende deel van het pand in het M4H-gebied (Merwe-Vierhavens) om tot een volwaardig atelier met inspirerende bedrijfsruimte voor de creatieve sector.

Eind 2019 heeft GROUP A samen met SANT Interiors en WoodWave de voormalige overslagloods verworven. Het architectenbureau is sinds de herontwikkeling in 2015 gevestigd in het pakhuis uit 1922, dat mogelijk binnenkort tot gemeentelijk monument wordt verheven. Als eerste wordt de entree van het Keilepand verbouwd tot een ontmoetings- en presentatieruimte. De KeileZaal erboven kan vanaf voorjaar 2020 door zowel huurders als externe partijen worden gebruikt voor speciale gelegenheden.

Net als bij het eerste deel van de herontwikkeling en verduurzaming, starten we met sloop- en aanpassingswerk om de vloeren, installaties, sanitaire ruimtes en het dak te vernieuwen. Vervolgens brengen we een cementdekvloer op isolatie aan over het gehele vloeroppervlakte en plaatsen we binnen- en voorzetwanden. De bestaande huurders blijven het Keilepand tijdens de werkzaamheden gebruiken. Dit brengt de nodige logistieke haken en ogen met zich mee, een uitdaging waar we ruime ervaring mee hebben en die we graag aangaan.
 

Andere nieuwsberichten