Onderhoudsbasis Orsted

Opening onderhoudsbasis Ørsted Vlissingen

Gisteren is de nieuwe onderhoudsbasis van Ørsted in Vlissingen officieel geopend door de directeur van Ørsted Nederland Steven Engels, gedeputeerde Jo-Annes de Bat van Provincie Zeeland, algemeen directeur Cordeel Nederland Erik De Bruyn, CEO North Sea Port Daan Schalck en wethouder John de Jonge van de Gemeente Vlissingen.

De onderhoudsbasis staat in de Buitenhaven van Vlissingen. Het kantoor met bijbehorende opslagruimte wordt gebruikt als standplaats om het op 22 km van de kust in aanbouw zijnde windmolenpark Borssele 1+2 met een capaciteit van 94 windmolens goed voor 750MW duurzame energie,  te gaan onderhouden. Het onderhoudsgebouw is een duurzaam energieneutraal gebouw en wekt door middel van onder andere zonnepanelen meer energie op dan het verbruikt. Ørsted is op de dag van de opening in Vlissingen tevens door Corporate Knights uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf van de wereld. 

“Het is voor ons, als in Vlissingen gevestigd familiebedrijf, dan ook een voorrecht om een bijdrage te kunnen leveren aan dit voor de regio belangrijk energietransitie project voor een opdrachtgever die in Europa en ver daarbuiten een prominente leider is in de productie van groene energie”, aldus Erik De Bruyn. Tijdens de ondertekening van het contract zijn de partijen samen een safety commitment aangegaan: ‘The safe way or no way is our way’. Zonder enig veiligheidsincident op 52.000 gewerkte manuren mogen wij spreken over een succesvolle samenwerking. Wij wensen Ørsted heel veel succes bij de verdere realisatie en toekomstige exploitatie van het windmolenpark Borssele 1+2.
 

Andere nieuwsberichten