Johannahuis Wassenaar

Transformatie voormalig Johannahuis zichtbaar

In 2017 hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en is het eigen ontwikkelingsproject Parq Residence in samenwerking met APF International gestart. Het voormalig verzorgingshuis, beter bekend als het Johannahuis, aan de Schouwweg in Wassenaar wordt getransformeerd naar in totaal 35 luxe appartementen.

Op dit project zijn wij naast ontwikkelaar ook aannemer. Het rijksmonument heeft lang leeg gestaan en de herstelwerkzaamheden zijn ongekend groot. Veelal worden de herstelwerkzaamheden ter plaatse vakkundig op maat gemaakt. Als aannemer gaan wij de grote constructieve uitdagingen aan en geven wij toekomstige bewoners de mogelijkheid om in een rijksmonument te wonen wat van alle hedendaagse gemakken voorzien is.

De buitenkant van het Johannahuis behoudt dezelfde uitstraling als in 1933 door het herstellen en hergebruiken van onder andere dakpannen, stalen kozijnen, glas-in-lood ramen en de schoorstenen. Het project omvat naast een renovatie ook een uitbreiding met een nieuwbouw gedeelte. Hier worden 9 appartementen gerealiseerd, waarbij wooncomfort en luxe centraal staan.

De bouw van de renovatie en nieuwbouw inclusief het aanleggen van de parkeerkelder verlopen volgens verschillende fases van op- en afbouw. Op dit moment is de inrit van de parkeergarage gereed en is er een tunnel gemaakt onder het bestaande rijksmonument van de parkeergarage naar de herbestemming. In de nieuwbouw is het metselwerk bijna af en wordt binnenkort gestart met het tegelwerk van de badkamers. In de herbestemming zijn de liften geïnstalleerd en is een proefopstelling gemaakt van de prefab balkons, welke in onze eigen fabriek in Temse zijn geproduceerd.

Andere nieuwsberichten