Vinkenplein prefabsandwichwanden met steenstrips

Sandwichwanden met steenstrips uit eigen fabriek

Op het project Vinkenplein in Bilthoven gebruiken we voor een aantal gevels prefabsandwichwanden met steenstrips. Deze wanden komen uit onze eigen fabriek en worden kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd. Project Vinkenplein omvat dertig appartementen, zes commerciële ruimtes en een stallinggarage.

13 maart 2019

Het gebruik van prefabelementen heeft verschillende voordelen. Zo is er aanzienlijk minder ruimte nodig op de bouwplaats bij just-in-time-aanlevering. De bouwtijd is korter en de overlast voor de buren wordt beperkt. Bovendien draagt het modulair prefab-bouwen bij aan meer veiligheid op de bouwplaats. De elementen zijn dampdoorlatend, honderd procent waterdicht en hebben een hoge isolatiewaarde. We produceren de elementen in onze eigen prefabbetonfabriek met verwarmde opslag van granulaten. Zo zijn we niet afhankelijk van de weersomstandigheden en kunnen we een constante kwaliteit waarborgen.

Terugliggende voeg
Een prefabsandwichwand bestaat uit een constructieve betonwand, thermische isolatie en steenstrips. In de fabriek in Temse (België) worden de steenstrips op de isolatie aangebracht. Er is ruime keuze in strips en mogelijke vormen van de wanden. Hiermee spelen we in op de door de architecten gewenste vormgeving van de gebouwen. Voor project Vinkenplein zijn de wanden naar wens van de opdrachtgever terugliggend gevoegd. Naast wanden met steenstrips maken we ook elementen in glad beton met een kleur of print op de buitenschil. Deze wanden worden voornamelijk gebruikt bij renovatie en nieuwbouw van seriematige woning- en utiliteitsbouw.

Andere nieuwsberichten