Cordeel bouwt aan de meerjarenvisie van Quooker in de Rotterdamse regio
Quooker heeft bewust gekozen om trouw te blijven aan de omgeving van Ridderkerk, waarbij de sterke band met de medewerkers een cruciale rol speelt voor dit familiebedrijf. Tijdens de ceremonie, bijgewoond door het personeel van Quooker, het volledige bouwteam en alle partners, werd een boom geplant door zes medewerkers van Quooker. Door de broers Niels en Walter Peteri (twee van de eigenaren van Quooker) is daarnaast ook de ceremoniële eerste paal geslagen. Deze paal is onderdeel van de 3162 prefab- en 503 vibropalen die onder het hoogbouwmagazijn geslagen zullen worden. Het ontwerp van het project is gericht op energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen, waarbij duurzaamheid als leidraad dient.
Cordeel Nederland, onderdeel van Cordeel Group een 100% familiebedrijf sinds 1934, is door Quooker als hoofdaannemer verantwoordelijk gesteld voor de uitvoering en controle van het ontwerp in samenwerking met onder andere Swisslog Magazijnautomatisering en het ontwerpteam bestaande uit onder andere architectenbureau Group A, studio INA MATT, de Urbanisten, WSP voor de constructie, A. de Jong Groep voor de installatietechniek en diverse andere adviseurs aan de realisatie van het nieuwe bedrijfspand. In samenwerking met Quooker hebben beide familiebedrijven een meerjarenvisie ontwikkeld voor een compact gebouw (drie lagen industrie) met een duidelijk herkenbaar silhouet en een uitnodigende entree. Het interieur is ontworpen als een dynamisch werklandschap. Het uitgangspunt van het gebouw voor toekomstige bouwfasen wordt groen: een atrium met levende planten en bomen, waardoor een prettig verblijfsklimaat ontstaat en er veel verbinding is tussen de verschillende afdelingen. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van een grote daktuin waar medewerkers gebruik van kunnen maken.
De Quooker-kraan is 's werelds eerste kokendwaterkraan. Hij werd in 1970 uitgevonden in Rotterdam. Sinds 1990 wordt deze geproduceerd in Ridderkerk. Vanwege het grote (inter)nationale succes groeide het bedrijf snel en werd een distributiecentrum op het Rotterdamse Heijplaat gehuurd om de voorraad op te slaan. Met de bouw van een nieuw eigen logistiek centrum op een perceel van ruim 9 hectare, heeft Quooker voldoende mogelijkheden om toekomstige groei in meerdere fasen op een optimale en compacte wijze te huisvesten. Op de locatie Nieuw Reijerwaard wordt in eerste instantie slechts een kwart van het perceel bebouwt. In een aantal volgende fasen kan het bedrijf uitbreiden. Het bij elkaar houden van zowel faciliteiten voor ontwikkeling, service en verkoop als productie, creëert de beste omgeving voor innovatie en hoogwaardige kwaliteit. Bovendien draagt het bij aan een prettige werkomgeving, waarin medewerkers zich verbonden voelen. De wens om energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief te bouwen vormt de kern van het ontwerp van het gebouw. Er is gekozen voor een compact gebouw, met een plintgevel van kalkhennep en veel groen in, op en rondom het gebouw. Dat bevordert niet alleen de biodiversiteit, maar draagt ook bij aan de gezondheid van de vele honderden medewerkers van Quooker.