clubhouse_boompjes_shh_0183_low.jpg

Clubhouse Boompjes bereikt het hoogste punt na 1500 dagen bouwen

Dennis Wedding (portfolio manager, AMVEST) heeft gistermiddag het startsein gegeven voor het voltooien van de hoogste toren van het Clubhouse Boompjes-project door een betonblok te plaatsen op een hoogte van 100 meter. Het gezelschap verzamelde zich op het dak van de lagere toren van 70 meter hoog en had van daaruit goed zicht op het hoogste punt.

Het avontuur begon voor Cordeel in 2016 toen we met ontwikkelaar APF International de handen ineensloegen en op 30 december 2019 de officiële start tekenden met Amvest. Na 1500 dagen hard werken, is het hoogste punt bereikt. Een belangrijke mijlpaal!

Cordeel heeft veel ervaring met omvangrijke bouwprojecten op binnenstedelijke locaties. Desondanks is het bouwen van Clubhouse Boompjes een enorme uitdaging. De krappe bouwplaats en de drukke verkeersader aan de Boompjes in combinatie met de complexe gebouwvorm met sprongen in de gevel maakt het geen gemakkelijke klus.

De vakmensen op het project hebben gezamenlijk 640.000 uur aan buitengewone prestaties geleverd. “Mijn oprechte dank gaat uit naar het voltallige team en onze partners voor hun inzet en toewijding, vooral gezien de uitdagende omstandigheden waaronder ze hebben gewerkt.”, aldus Erik De Bruyn (CEO, Cordeel Nederland)

Nu het hoogste punt is gevierd, kijken we uit naar de oplevering eind dit jaar. Deze opvallende torens zullen de skyline van Rotterdam de komende decennia mee vormgeven en 342 hoogwaardige huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad van de stad.

Andere nieuwsberichten