ingang_wtc_van_leeuwen.png

Vastgoedservice bouwt 'World Tube Center' voor Van Leeuwen Buizen Groep

Op dinsdag 5 september heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Van Leeuwen Buizen Groep, Peter Rietberg, symbolisch de eerste funderingspaal van maar liefst 24 meter lang in de grond geslagen. Met deze plechtige handeling is het officiële startschot gegeven voor het bouwproces van het 'World Tube Center' van Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht. Naar verwachting zal dit centrum gereed zijn in april 2024.

Het nieuwe gebouw, opgetrokken uit staal en glas, zal fungeren als een welkomstplek voor Van Leeuwen, waar klanten, leveranciers en zakenpartners worden uitgenodigd om de distributie, productie en projecten op een interactieve manier te ervaren. Ook krijgen zij hier de gelegenheid om een blik te werpen op het monorailsysteem, 's werelds meest geavanceerde geautomatiseerde transport- en sorteersysteem, dat zich uitstrekt over een indrukwekkende lengte van 315 meter. De benodigde vloerfundatie voor deze monorail werd eerder dit jaar al gerealiseerd door onze afdeling Vastgoedservice.

Met de Monorail automatiseert Van Leeuwen een deel van haar logistieke bewegingen in het magazijn in Zwijndrecht. De fundatievloer beslaat een oppervlakte van 6.500 m2, heeft een totale lengte van 365 meter en vereiste het gebruik van 2400 m3 beton. Voor dit project werden 552 stalen buispalen in de grond geheid, met een totale buislengte van 12.950 meter. Deze buispalen zijn destijds door Van Leeuwen Buizen Groep zelf geleverd.

Onze samenwerking met Van Leeuwen Zwijndrecht heeft al meerdere hoogtepunten gekend, waaronder de vervanging van 68 lichtstraten met een totaaloppervlak van 13.600 m2, wat aanzienlijk bijdroeg aan de verbetering van daglichttoetreding en het verminderen van kunstlicht. Daarnaast hebben we in 2019 het Swinpoort-project gerealiseerd, met onder meer ontvangstfaciliteiten, kleedruimtes, douches en een kantine.

We waarderen de langdurige samenwerking, en willen Van Leeuwen bedanken voor het vertrouwen in ons bij deze nieuwe opdracht.

Andere nieuwsberichten