elopak-hbw-opening-low-2.jpg

Officiële opening Hoogbouwmagazijn Elopak

Vorige week is het volautomatische hoogbouwmagazijn van verpakkingsproducent Elopak in het bijzijn van o.a. Burgemeester Erik van Merrienboer (gemeente Terneuzen), Jo-Annes de Bat (Gedeputeerde Provincie Zeeland), Thomas Körmendi (CEO & President Elopak), Robert Rijnberg (mede-eigenaar A.C. Rijnberg Transport), Jeroen Rijnhout (general manager Elopak Nederland) en Erik De Bruyn (CEO Cordeel Nederland) officieel geopend.

Het magazijn is middels een transtportbrug verbonden aan de bestaande fabriek. Alle processen zijn vanaf het verlaten van de fabriek tot het bereiken van de uiteindelijke opslaglocatie volledig geautomatiseerd. Aan de opslag van de bijna 200 miljoen kartonnen drankverpakkingen komt geen mens meer te pas: zeven robotkranen plaatsen zo’n 24.000 pallets volautomatisch in rekken van 25 meter hoog. Medewerkers sturen de processen aan vanuit een nieuw operatorruimte, dat we aan het magazijn vast hebben gebouwd. Dankzij de nieuwbouw is het niet langer nodig de verpakkingen verspreid over meerdere locaties op te slaan, wat zorgt voor een flinke reductie van het aantal transportbewegingen.

Om pallets volautomatisch op te slaan en naar de expeditie te transporteren is een zeer grote mate van nauwkeurigheid vereist. Zo mag de afwijking over een lengte van 100 meter maar 10 mm beslaan: dat is slechts 0,01%! Een uitdagende klus derhalve, maar wel een waar we veel ervaring mee hebben. De werkzaamheden vonden plaats op een bebouwd terrein. Het slopen van verschillende panden en de gehele inrichting, zoals straatwerk, hekwerken en poorten, hebben daarom eveneens deel uit  gemaakt van de opdracht.

Voor dit project hebben we het complete traject van ontwerp tot oplevering (design & build) verzorgd. Heel leuk is dat hierbij twee van onze vaste opdrachtgevers de handen ineen hebben geslagen: Elopak en Rijnberg HBW, op wiens terrein het magazijn is gebouwd.

We danken alle partners voor de fijne samenwerking  en feliciteren Elopak met de ingebruikname van het hightech hoogbouwmagazijn. 

Andere nieuwsberichten