Girlsday 2022

Jonge meiden gaan constructieve uitdaging aan tijdens Girls’day 2022

GIRLS’DAY: vandaag staan weer jonge meiden te trappelen om een kijkje te nemen achter de schermen van honderden bedrijven in bèta, techniek en IT door heel Nederland. Ook Cordeel Nederland grijpt de kans weer aan om 67 jonge dames van het Walburg College te verwelkomen.

De organisatie van de Girls’ Day is sinds tien jaar in handen van het VHTO. Het expertisecentrum zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta-beroepen te vergroten. Binnen onze organisatie juichen wij diversiteit toe en willen wij deze dames inspireren om later te kiezen voor een boeiende loopbaan in de bouwbranche. Daarom doen wij inmiddels al 7 jaar mee aan dit initiatief.

Per dagdeel ontvangen wij dit jaar 33 meiden op ons hoofdkantoor in Zwijndrecht. We starten ons programma met de landelijke online kick off. Vertellen de meiden vervolgens meer over ons familiebedrijf en de bouw in het algemeen. Om een beter beeld te geven van verschillende functies binnen een bouwbedrijf zijn deze door een aantal vrouwelijke collega’s toegelicht. Zo bevat onze engineeringsafdeling alleen al drie dames. “De bouw spreekt mij aan door de combinatie van creativiteit en functionaliteit. Dat ik een vrouw ben heeft mij in de mannenwereld nooit tegengehouden”, aldus Marit Nijman (constructief modelleur). De groep is vervolgens in kleinere groepen onderverdeeld en hebben een constructieve uitdaging als opdracht meegekregen: bouw een toren van papier. Hiervoor mogen zij gebruik maken van verschillende stevige vormen. De toren van papier moet zo hoog mogelijk gebouwd worden én 10 seconden lang het gewicht van 100 gram kunnen dragen.

Uit ervaring weten wij intussen dat de meiden heel schuchter binnenkomen en aan het einde vol enthousiasme het pand verlaten. Ons doel is om de meiden een beter beeld te geven van de bouwbranche, zodat zij sneller een technische studie kiezen. Want bouwen is leuk en veelzijdig. De bouw wordt ook steeds innovatiever en digitaler. Zij kunnen het verschil maken in de schaarste op de arbeidsmarkt en hun bijdragen aan de toekomst leveren.

Andere nieuwsberichten