Droogdok Royal Van Lent

Opening Shipyard Royal van Lent

Vandaag is de nieuwe scheepswerf van Royal van Lent in Amsterdam officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. In het nieuwe overdekte droogdok van 4.500m2 is het mogelijk luxe jachten tot 160m te bouwen. Wij waren verantwoordelijk voor meerdere bouwdisciplines. In de tenderfase hebben wij ons weten te onderscheiden door een optimalisatie in het ontwerp van het droogdok wat tot een signifcante reductie van de bouwkosten heeft geleid.

Bij dit bouwproject zijn in totaal 59 partijen betrokken geweest. Wij hebben in eerste instantie de opdracht gekregen om het complete droogdok met afbouwkade te realiseren. Later zijn hier de funderingen en vloerplaten voor de overkapping, de werkplaatsen en de kantoren bijgekomen. Als laatste hebben wij de opdracht ontvangen voor het leveren en monteren van het prefabbeton voor de bovenbouw, geproduceerd in onze eigen prefabbetonfabriek, alsook de complete afbouw.

De onderwaterbetonvloer van het droogdok is met een 4D-staalvezel en afgezonken wapeningskorven versterkt. Dit technisch hoogstandje bedacht door ons ontwerpteam heeft geresulteerd in een sterk geoptimaliseerd vloerontwerp voor het droogdok. Nog niet eerder is een dergelijke betonvloer in Europa op deze manier uitgevoerd. Wij wensen Royal van Lent heel veel succes toe bij het gebruik van de nieuwe werf. 
 

Bron foto's Koningin Maxima: feadship.nl

Andere nieuwsberichten