Sportcomplex De Eendr8 Hellevoetsluis

Gloednieuw sportcomplex De Eendr8 in Hellevoetsluis is in gebruik

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit drie zwembaden; een wedstrijdbad van 25 meter lang, een doelgroepenbad met verstelbare bodem en een recreatiebad voor kinderen. Op de begane grond bevindt, buiten de ontvangstzone en de horeca,  zich verder nog een grote sporthal bestaande uit drie zaaldelen voor diverse binnensporten met aangrenzende kleedruimten. Toeschouwers kunnen op een hoger gelegen tribune plaatsnemen. Op de eerste verdieping bevinden zich meerdere ruimten: een fitnessruimte, een ruimte voor groepslessen en de kantoren.  

Het sportcomplex heeft een hoge duurzaamheidsscore. De GPR scoort op alle onderdelen ruim boven het gevraagde. Er wordt voldaan aan de gestelde BENG-eisen en het gebouw heeft een EPC van 0,37. De CO2-reductie is voor de gebouwgebonden installaties (EPG) uitgekomen op maar liefst 94% en voor het in gebruikersdeel (GPR zwembad) op 51%. De voorgevel van het complex heeft door middel van inkepingen vijf nestkasten, zodat zwaluwen en vleermuizen zich hier kunnen nestelen.

De opdracht tot realisatie van het sportcomplex is door de Gemeente Hellevoetsluis aan Cordeel gegund. De Design & Build tender is destijds samen met Slagen+Koenis architecten en Van Dorp installaties gewonnen.

Andere nieuwsberichten