Shopping experience reinstated

De Kwinkelier shopping centre in Bilthoven

Together with urban design and architecture agency Wim de Bruijn and our client, The House of Development, we are refurbishing the outdated De Kwinkelier shopping centre. The project comprises six phases, of which phases two and three are currently under development.

Project properties

Project name
De Kwinkelier shopping centre in Bilthoven
Location
Bilthoven
Client
The House of Development
Category
Retail
Surface
3,200 m²
Architect
Wim de Bruijn
Engineering
Bartels Ingenieursbureau
Type of contract
Traditioneel (UAV 2012)
Period
04/2018 - present

Phase Two: Lidl

This phase involves two buildings at the northern part of De Kwinkelier. The first building consists of three retail units and a supermarket (Lidl). The second building is a large retail unit with a maximum height of 14 metres. In addition, the indoor car park is being expanded with a new section to increase capacity.

Phase Three: Kronkelstraatje

Kronkelstraatje, a winding street, accommodates the present entrance and the shopping centre area beyond. This little street will be completely stripped of all metal structures and canopies. It will be rebuilt to form a small village street with surprising corners and squares and will tie in with the already refurbished part of the shopping centre.

For more information, please visit the website De Kwinkelier