azbornem_bornem_5-2.jpg

Jarenlange relatie met meerdere mooie projecten

Renovatie, verbouwing en nieuwbouw voor Sint-Jozefkliniek Bornem

Onze relatie met de Sint-Jozefkliniek uit Bornem, evenals die met architectenbureau AAPROG, gaat al meerdere projecten terug. We namen verschillende blokken voor onze rekening: sloop en nieuwbouw van blok A, renovatie en verbouwing van de gebouwenvleugel B en C, sloop en nieuwbouw voor blokken E en F.
azbornem_bornem_1.jpg
azbornem_bornem_2.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Renovatie, verbouwing en nieuwbouw voor Sint-Jozefkliniek Bornem
Locatie
Kasteelstraat - Bornem
Opdrachtgever
Sint-Jozefkliniek
Categorie
Zorg
Architect
AAPROG
Uitvoeringsperiode
Opgeleverd

Blokken E en F

Voor blokken E en F sloopten we een deel van het bestaande gebouw en bouwden ervoor in de plaats een nieuwe vleugel met een vloeroppervlakte van 17.077 m². De vleugel bevat een tijdelijke ontvangstbalie, operatieafdeling, dagverpleging, polikliniek, revalidatiedienst, kraamafdeling en de medisch-technische diensten. Het gebouw is op een helling gesitueerd, waardoor het zich aan één kant drie meter onder de grond bevindt, terwijl de andere kant op straatniveau ligt. De kelderverdieping huisvest zowel medische diensten als een parking met 34 plaatsen. 

Blokken A, B en C

Vervolgens hebben we het middenstuk van het gebouw afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe blok A. Dit deel van het gebouw bevat onder meer de centrale entreehal met atrium en cafetaria. De werkzaamheden aan blok A vonden gelijktijdig plaats met de verbouwing en renovatie van gebouwenvleugel B en C. Hier is onder meer een nieuwe industriële keuken geplaatst.