Girlsday 2019

Cordeel is ook dit jaar weer betrokken bij Girlsday

Vandaag brachten in totaal 27 meisjes van het Walburg College een bezoek aan Cordeel. Op het hoofdkantoor in Zwijndrecht werd namelijk aandacht besteed aan Girlsday. Een initiatief van VHTO met als doel om meiden al op jonge leeftijd te interesseren voor onder andere de bouw.

11 april 2019

Binnen onze organisatie juichen wij diversiteit toe en hopen wij deze meiden te mogen inspireren om later te kiezen voor een boeiende loopbaan in de bouwbranche. Om de meisjes een goed beeld te geven van onze activiteiten zijn een aantal (vrouwelijke) collega’s en studenten aan het woord geweest. De studie bouw, het hele arbeidsproces en het werken in de bouw zijn aan bod gekomen. Het door een 3D-model van Sportcomplex Hellevoetsluis lopen via een VR-bril was hier onderdeel van. 
De meiden zijn in drie groepen verdeeld met elk de opdracht om één gedeelte (zwembaden, sportgelegenheden of horeca) van het sportcomplex met Lego te bouwen. Als eindopdracht zijn de drie werkstukken als puzzelstukjes aan elkaar gezet om er vervolgens een geheel van te maken. Na deze actieve ochtend gingen de meiden voldaan en met leuke goodiebags terug naar school. 
 

Andere nieuwsberichten